TRAGOM STRAVE U PAGU: Otac i majka već imaju uvjetnu kaznu zbog maltretiranja djeteta

Nakon što se zbio monstruozni događaj u Pagu kada je Josip Rođak pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece bacivši ih s balkona, u javnost izlaze i nove pojedinosti.

Tako je u rujnu 2017. godine Rođak nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava, javlja Zadarski.hr.

I njegova supruga, majka djece, osuđena je na istu kaznu zatvora, a kako se na prvostupanjsku presudu nisu žalili, ona je u studenome 2017. postala pravomoćna, potvrdio je za Zadarski glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić.

Znači da je 54-godišnjak teški pokušaj četverostrukog ubojstva na podmukao način počinio pod uvjetnom osudom.

Supružnici su osuđeni za nedjelo u razdoblju 2012. i 2013. godine kada je na traženje najstarije kćeri, iz prvog braka njene majke, Centar za socijalnu skrb izdvojio djevojku iz obitelji zbog konfliktnog odnosa s očuhom, ali i majkom. Majka je od kćeri, danas 18-godišnjakinje, tražila da čuva svoje mlađe polusestre, na to je prisiljavala, a u tome je sudjelovao i otac.

U obitelji su zbog tog psihičkog maltretiranja stvoreni nepodnošljivi odnosi te je najstarija djevojka tražila od Centra da je izdvoji iz obitelji što je nakon prijedlog socijalnih radnika i napravljeno.

Preseljena je u dječji dom u Splitu bez skrbnika, i danas ima samostalan život, a Centar je roditelje prijavio policiji za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava.

Komentiraj