TRAGOM PUCNJAVE U SESVETAMA: Za Maria Koradea traži se istražni zatvor – evo što se dogodilo

Nakon pucnjave u Sesvetama, Mario Korade, sin umirovljenog generala Ivana, koji je 2008. ubio petero ljudi, a potom presudio i sebi – ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu.

Tužitelji traže određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Sutra će se Korade pojaviti pred istražnim sucem koji će odlučiti o određivanju pritvora.

Kako doznaju Vijesti.hr Mario Korade se i u policiji i u tužiteljstvu branio šutnjom.

Korade je uhićen jučer nakon što se što se sukobio s vlasnikom jednog kafića i jednim 65-godišnjakom.

Nakon verbalnog i fizičkog sukoba, on se udalji i potom vratio i pucao prema kafiću.

Policija ga je pronašla u Dubravi i privela. Na očevid su pozvani i vatrogasci, o čemu je zapovjednik smjene JVP Zagreb Mario Fabijanić rekao:

“To je intervencija policije. Oni su tražili našu pomoć u davanju rasvjete, bilo je to jučer oko 19 sati. Tražili su jaču rasvjetu, a intervencija je trajala sat vremena”.

PU zagrebačka je o događaju izvijestila:

“Osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem policijski službenici ubrzo su pronašli na području Dubrave gdje je upravljao osobnim vozilom te su ga zaustavili i priveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.

Jučer, 24. studenoga oko 16.15 sati u Sesvetama u Ulici Ljudevita Posavskog, u ugostiteljskom objektu, 30-godišnjak se verbalno i fizički sukobio s 38-godišnjim vlasnikom ugostiteljskog objekta i 65-godišnjakom.

Nakon sukoba, 30-godišnjak se udaljio da bi se nešto kasnije vratio do ugostiteljskog objekta te iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u smjeru ugostiteljskog objekta u kojem se nalazilo nekoliko osoba starosti 26, 31, 30, 43, 38 i 65 godina.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!