TRAGOM DOGAĐAJA: NHR izvjesili zastavu s prvim bijelim poljem – policija kaže da nema prekršaja

Policija je na anonimnu dojavu intervenirala u prostorijama stranke Neovisni za Hrvatsku, a povod je bila zastava s prvim bijelim poljem na šahovnici, koja je izvješena na ulazu u stranku.

Na Facebook stranici stranke su o tome objavili:

[ PROGON HRVATSKOGA GRBA U PLENKOVIĆEVOJ HRVATSKOJ! ]

“Danas, 29.travnja, oko 16:00 sati dva policajca iz I. PP Zagreb u prostorijama NEOVISNIH ZA HRVATSKU u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici legitimirali su predsjednicu stranke Brunu Esih i člana predsjedništva Tomislava Jonjića, tražeći objašnjenje o hrvatskoj zastavi s grbom koji počinje bijelim poljem i pitajući, jesmo li spremni zastavu ukloniti. Odgovorili smo da smo je izvjesili zato što je riječ o hrvatskoj zastavi koja nam se sviđa baš zato što je hrvatska i da je ukloniti ni po koju cijenu ne ćemo! Ta je zastava bila izvan zakona i zbog nje se išlo u zatvor u vrijeme kad je Andrej Plenković citirao Kardelja, a ministar Davor Božinović služio kao “civilno lice u JNA”.

Sada međutim, ravnatelj policije Nikola Milina kaže da policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku.

“Policija neće prijaviti. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja”, kazao je Nikola Milina, prenosi N1.

Na Facebook stranici su iz Neovisni za Hrvatsku komentirali odluku policije:

[POBJEDA!!!]

Policijska uprava zagrebačka bila je 30. travnja prisiljena priopćiti da u isticanju hrvatske zastave s grbom koji počinje bijelim poljem nema obilježja prekršaja niti kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti! Time je izvojevana važna, ne samo simbolička pobjeda! Ne će se Hrvatima više moći suditi zbog povijesne hrvatske zastave!

Još više, NEOVISNI ZA HRVATSKU su time, kao i u slučaju promjene naziva Trga maršala Tita, pokazali kakvi se uspjesi mogu postići kad se u pravi trenutak pokaže hrabrost, dostojanstvo, mudrost, odlučnost i dosljednost! Zato istaknite tu svetu, najljepšu zastavu na cijelome svijetu, i ne skidajmo je više nikad. Vrijeme je za Hrvatsku – Neka vide da nas ima!

Komentiraj