TRAGIČNE SUDBINE: Divlje zvijeri ubijaju i u kavezima

vuk, zima, snijeg

Neki zoološki vrtovu u svijetu, postali su nažalost mjesta stravičnih događaja, jer je ipak teško uvijek posve predvidjeti ćud divljih životinja, pa makar ste i timaritelj koji ih dobro poznaje.

Opasnost je to i tema kojom se bave mnogi istraživači i ljubitelji života u prirodi, kao i aktivisti raznih udruga čiji se rad temelji na jednostavnoj teoriji da je zatvaranje životinja neprirodan i gnjusan čin koji će jednom kazniti čovjeka zlostavljača.

Da je tome tako potvrđuje i slučaj iz švedskog zoološkog vrta Kolmarden. Tridesetogodišnja čuvarica, smrtno je stradala, kada je ušla u predio s vukovima, koji je inače i velika atrakcija spomenutog parka jer je posjetiteljima omogućen izravan kontakt sa životinjama.

U beogradskom zoološkom vrtu, također je, prije nekog vremena, vuk napao dvogodišnju djevojčicu. Nažalost nepažnja roditelja u nekim slučajevima također može biti uzrokom velikih nesreća. Dvogodišnjeg dječaka, koji je skliznuo sa ograde u poznatom zoološkom vrtu u Pitsburgu, na smrt su izgrizli afrički psi.

Osmomjesečnoj bebi, u Kini, majmun je odgrizao testise u trenutku dok mu je majka pokušala presvući pelenu. Nažalost, nerijetko su upravo zoološki vrtovi, bili i mjesta bizarnih smrti. Tako je u Kini jedan mladić iskoristio nepažnju čuvara i bacio se u kavez s divljim tigrovima.

Zanimljivo je da su mnogi događaji, u kojima su stradali timaritelji ili čuvari zooloških vrtova, povezani s napadima životinja koje do trenutka napada nikada prije nisu pokazivale agresivnost i krvoločnost.

Upravo u kavezu s južnokineskim tigrom u Šangaju, stradao je i 56-ogodišnji čuvar, kao i 24-ogodišnja Sarah Mc Clay u britanskom Dalfon in Furnesu.(g. i.)

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!