TRAGIČNA SMRT: Preminuo Matthew Perry (54), zvijezda serije “Prijatelji”

Američki glumac Matthew Perry, najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u hit TV sitcomu Prijatelji iz 90-ih, preminuo je u 54. godini.

Glumac je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu, rekli su američkim medijima izvori iz policije.

LA Times i TMZ, koji su prvi izvijestili da je Perry umro, rekli su da je glumac pronađen bez svijesti u hidromasažnoj kadi u svojoj kući.

Uzrok smrti još nije službeno objavljen, ali sumnja se na srčani udar, nakon čega se utopio.

Iz studija Warner Bros, koji je proizveo Prijatelje, poručili su da su “shrvani smrću našeg dragog prijatelja Matthewa Perryja”.

“Matthew je bio nevjerojatno darovit glumac i neizbrisiv dio obitelji Warner Bros. Television Group”, stoji u priopćenju. “Utjecaj njegovog komičarskog genija osjetio se diljem svijeta, a njegova će ostavština živjeti u srcima tolikih ljudi. Ovo je tužan dan i šaljemo našu ljubav njegovoj obitelji, njegovim voljenima i svim njegovim odanim obožavatelji.”

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Binga u iznimno uspješnoj seriji “Prijatelji”, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-u od 1994. do 2004., u kojoj su glumili Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

Perry je rođen u Massachusettsu 1969., odrastao u Ottawi u Kanadi, gdje je pohađao osnovnu školu s Justinom Trudeauom, koji je kasnije postao kanadski premijer.