TRAGIČNA SMRT MATURANTA: Učenik u Pragu na petom katu pokušao izvesti ‘parkour trik’

Istraga tragične smrti 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balote koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu se nastavlja.

Objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, a obiteljima, učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć.

“Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour trik’.

Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor”, izjavila je veleposlanica Ljiljana Pancirov za HRT.

Dodala je kako će obdukcija biti vrlo brzo gotova, budući da se radi o nesretnom slučaju te da će od sutra biti moguće organizirati povratak tijela mladića u Hrvatsku.

Učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, uključen je krizni tim, stručnjaci, psiholozi. Poštuju se i slijede posebni protokoli i osnivaju savjetništva. Najprije se radi s učenicima koji su bili svjedoci tragediji, a zatim s razredom koji je učenik pohađao. Organiziraju se i posebni roditeljski sastanci.