TRAGEDIJA U PETRINJI: U kontejnerskom naselju preminuo dvomjesečni dječak

U Petrinji, u tzv. kontejnerskom naselju, preminula je beba, doznaje N1 iz policije.

Glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Filipović je potvrdila za N1 da policija ima informaciju da je preminulo dijete.

Neslužbeno se doznaju, radi se o dvomjesečnoj bebi, a do tragedije je došlo u kontejnerskom naselju u Petrinji.

Tijelo preminule bebe upućeno je na Zavod za sudsku patologiju u Zagreb kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Istraga o ovom događaju je u tijeku i uskoro se očekuje više informacija.

Roditelje dječaka posjetila je Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.

“Zamjenik župana i ja smo već bili kod roditelja. Beba je, nažalost, rođena s nedostatkom na štitnjači i bila je liječena. Preminula je tijekom noći”.

Oko 6.30 vozilom hitne pomoći dovezeno je muško dijete bez vitalnih znakova staro nešto više od mjesec dana, kazao jeza HRT Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opća bolnica “dr. Ivo Pedišić” u Sisku.

– Pokušana je reanimacija. Ekipa hitne medicinske pomoći je pokušala reanimaciju u vozilu, nakon toga naša ekipa u OHBP-u u Sisku, međutim bez uspjeha. Utvrđeno je da je dijete umrlo, dodao je.

Nakon toga je odvezeno na patologiju i sada je prema zahtjevu policije u Zavodu za sudsku medicinu Zagreb gdje će se provesti obdukcija. Uzrok smrti bit će poznat nakon obavljene obdukcije i nalaza, ali o tome vjerojatno neće obavještavati nas nego policiju. Ne znam ima li još djece u toj obitelji, samo znam da žive u kontejnerskom naselju na Sajmištu u Petrinji, kazao je Dujmenović.