TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ: Leon (17) i Marko (18) odvezli se u smrt na motociklu

U teškoj prometnoj nesreći kod Karlsruhea smrtno su stradali Leon Lešnjaković (17) i Marko Bojanović (18).

Mladići su nastradali u nesreći s motorom. Leon je preminuo na mjestu događaja, a Marko u bolnici, šest dana nakon nesreće.

Vijest o ovoj tragediji objavila je Hrvatska katolička misija Mittelbaden čiji su članovi bili poginuli mladići.

“Leon Lešnjaković, rođen 9. 12. 2006. u Osijeku, nastradao je zajedno s prijateljem Markom Bajanovićem na motoru 3. 6. 2023. Poginuo je na licu mjesta.

Obitelj Lešnjaković došla je u Njemačku 2017. godine. Za Leonom tuguje obitelj, napose sestra Mia, te prijatelji.

Leon će biti pokopan u mjestu Kandel (Pfalz) gdje obitelj Lešnjaković stanuje. Datum i sat pogreba još nisu poznati, to ćemo naknadno objaviti.

Marko Bojanović, rođen 6. 8. 2005. u Bugojnu, nastradao je nakon teške nesreće motorom zajedno s prijateljem Leonom Lešnjakovićem.

Dok je Leon poginuo na licu mjesta, Marko se borio nekoliko dana za život, ali je izgubio bitku 9. 6. 2023. u gradskoj bolnici Karlsruhe”.

Prema policijskom priopćenju, u nedjelju, 4. lipnja, nešto prije 11 sati, radnici na terenu policiji su prijavili motocikl koji leži pored L 548 i dvije muške osobe na lokaciji oko 700 metara prije Windena u blizini Karlsruhea, piše fenix-magazin.de.

Jedna je osoba već bila mrtva, druga je bila teško ozlijeđena i nije reagirala.

Prema navodima policije, motor s kojim se dogodila nesreća bio je zapremine 400 kubičnih centimetara.

Ovisno o modelu, takvi motocikli mogu se kretati brzinom do 200 kilometara na sat. Za takav motor je potrebna vozačka dozvola za motocikl koja se može dobiti tek s 18 godina.