TRAGEDIJA U HIDROELEKTRANI: Objavljeni novi detalji – traje potraga za trećim radnikom

Podijelite članak

Nastavlja se opsežna potraga za trećim djelatnikom dubrovačke hidroelektrane, u kojoj je jučer buknuo požar.

Izvor: Media servis

Potraga za trećim nestalim radnikom trajala je cijelu noć, a jutros je intenzivirana, rekla je za Media servis glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

“Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij ispred same hidroelektrane te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, oko 30 policijskih službenika, uključujući i ronioce Specijalne policije iz Splita, Interventne jedinice policije i mještane. Koriste se dva policijska plovila.”

Dvojica radnika jučer su pronađena mrtva. Prvog su našli u poslijepodnevnim satima u odvodnom kanalu, a drugog sinoć na obali u Cavtatu.

Oko 14 sati na sredini odvodnog kanala je pronađeno beživotno tijelo M.M. (35), a tijelo I.Z. (47) je pronađeno oko 21 sat na obali mora u Cavtatu predio Ključice, dok se za D.P. (33) još uvijek traga, piše Dubrovački dnevnik.

U požaru je još šestero radnika ozlijeđeno te su primljeni u Opću Bolnicu Dubrovnik. U kakvom su stanju, rekao nam je ravnatelj bolnice Marijo Bekić:

“Svi su imali ozljede respiratornog sustava. Površne ozljede nastale su kao posljedica udisanja dima. Zbrinuti su u Općoj bolnici Dubrovnik, promatrani i danas se dobro osjećaju.”

Uzrok požara još nije poznat. Prije početka očevida čekali su se povoljni uvjeti unutar Hidroelektrane.

Komentiraj