TRAGEDIJA S PETARDOM: Dječaku (9) iz Zagreba eksplodirala u ruci – ostao bez prstiju!

Unatoč svim upozorenjima, nesreće s petardama se i dalje događaju, pa je tako devetogodišnjaku u Zagrebu u ruci eksplodirala petarda.

Nažalost dječak je pritom izgubio sve prste lijeve ruke osim palca, a Jutarnji list saznaje kako su kirurzi, anesteziolozi i pedijatri KBC-a Zagreb u šestosatnoj operaciji pokušali spasiti šaku stradalom dječaku, no četiri prsta bila su uništena.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb dr. Milivoj Novak kazao je kako je dijete na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja. Još uvijek je intubiran, jer su mu osim šake stradali i dišni putovi. Naime, nagutao se dima pa je bilo problema prilikom stavljanja tubusa prije operacije.

Navodno je dječak držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu tri centimetara. Upalio ju je šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške ozljede. Liječnici ističu da je u sekundi dijete postalo invalid, te da će liječenje biti dugotrajno i teško.

Najvjerojatnije će mu se za koju godinu pokušati presaditi neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao imati ‘hvat‘ u lijevoj šaci.