TRAGEDIJA: Pronađeno tijelo nestalog muškarca u splitskom akvatoriju

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku tijela nestaloga P.S., državljanina Republike Hrvatske, za kojim se tragalo od jučer u Splitskom akvatoriju, odnosno, u području Šoltanskog, Hvarskog i Bračkog arhipelaga.

“Službenici MRCC Rijeka obavijest o pronalasku tijela u moru zaprimili su jutros, 10. listopada u 08.15h od posade katamarana ‘Krilo – Carbo‘, koji su dojavili o pronalasku na približnoj poziciji rt-a Pelegrin, tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara.

O pronalasku su iz MRCC Rijeka obavijestili službenike Lučke kapetanije Split, čiji službenici su ubrzo doplovili na poziciju pronalaska, koju su osiguravali do dolaska službenika Pomorske policije Split, a tijelo je potom prevezeno u luku Lora, gdje su službenici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske organizirali identifikaciju, kojom je, nažalost, potvrđen identitet hrvatskoga državljanina za kojim se tragalo.

Temeljem potvrđene informacije o pronalasku tijela jučer nestale osobe, iz MRCC Rijeka oglašena je obustava akcije traganja i spašavanja te su sve potražne jedinice upućene na njihova polazišna odredišta”, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Komentiraj