TRAGEDIJA NA VIRU: Dijete se utopilo u bazenu – ovo su detalji užasa

U ponedjeljak u večernjim satima tragedija na otoku Viru – utopilo se dijete.

Dijete u dobi od četiri godine utopilo se u bazenu, doznaje Zadarski.hr.

Zadarska policija je u 20.49 sati zaprimila dojavu o pokušaju reanimacije djeteta na Viru, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo.

Očevid je u tijeku i utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, priopćeno je iz policije.

Obitelj kojoj se dogodila tragedija došla je na Vir na ljetovanje iz unutrašnjosti. Dječak je za nekoliko dana trebao proslaviti treći rođendan.

“Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije”, rekao je načelnik Općine Vir Marin Radović za Zadarski.hr.

Kako je kazao, roditelji su bili u neposrednoj blizini, no očigledno samo trenutak bio je dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi.

“U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika”, ispričao je načelnik.

“Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije, nažalost bilo uspješno”, bio je potresen vlasnik apartmana.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!