TRAGEDIJA NA ROĐENDANU: Policija istražuje smrt mladića (16) – pritvoren njegov prijatelj (17)

Policija istražuje okolnosti pod kojima je u noći na nedjelju u Kostanjevcu Riječkom kod Križevaca umro 16-godišnji mladić.

Uhićen je njegov godinu dana stariji prijatelja koji ga je navodno srušio na rođendanskoj zabavi nakon čega je ostao nepomično ležati.

PU koprivničko-križevačka policija izvijestila je u nedjelju ujutro da je uhitila jednu osobu nakon smrti 16-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

Vlasnik objekta Tomislav Plantić rekao je za HRT da su dvojica mladića bili nerazdvojni prijatelji i da se tragedija dogodila na igralištu ispred objekta koji je jučer iznajmio za rođendansko slavlje.

“Gotovo svaki dan su dolazili na sok, igrali biljar, jednostavno bili su nerazdvojni, posvjedočio je Plantić i dodao da su i te večeri došli u kafić popiti piće te da ništa nije upućivalo na to da su jedan prema drugome neprijateljski raspoloženi.

Potom su otišli na rođendansko slavlje 18-godišnjakinje na kojem je bilo 50-ak uzvanika. “U noći me nazvala majka umrlog zamolivši da donesem deku. Ostao sam šokiran kad sam vidio što se dogodilo na dječjem igralištu koje se nalazi ispred objekta”, rekao je Plantić.

Mladići su se navodno porječkali nakon čega je 17-godišnjak udario ili odgurnuo 16-godišnjaka koji se desetak sekundi nakon toga srušio i ostao nepomično ležati, ispričao je Plantić.