TRAGEDIJA NA GROBNIKU: Automobil udario u zaštitnu ogradu i usmrtio suca

Tragedija se dogodila pri kraju jučerašnjeg, prvog dana četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022.

Na Autodromu Grobnik natjecateljski automobil punom brzinom je udario u zaštitnu ogradu, zaskočio ogradu i zahvatio dvoje sudaca, piše Novi list.

Sudac je u bolnici podlegao teškim ozljedama, a prema prvi neslužbenim informacijama sutkinja je prošla s neznatnim nagnječenjima.

Utrka je prekinuta, nastavljaju se izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode.

Tijekom večeri i kasno u noć svi timovi su obaviješteni kako nastavka utrke, drugim natjecateljskim danom, u nedjelju, na Grobniku neće biti.

U priopćenju Hrvatskog auto i karting saveza se kaže:

Vezano uz incident na kružnoj auto utrci NAGRADA HRVATSKE 2022 na Grobniku Hrvatski auto i karting savez daje slijedeće priopćenje.

Tijekom odvijanja natjecanja NAGRADA HRVATSKE 2022 na automotodromu Grobnik tijekom utrke izdržljivosti koja se boduje za Prvenstvo Centralno Europske Zone došlo je do izlijetanja natjecateljskog vozila sa staze i udara u zaštitnu ogradu na sudačkom mjestu. Sudac je promptnom intervencijom hitne službe transportiran u KBC Sušak gdje je nažalost preminuo. Ovim putem Hrvatski auto i karting savez obitelji i prijateljima preminulog kolege izražava najiskreniju sućut.

Odlukom Sportske komisije utrka se neće nastaviti.

Hrvatski auto i karting savez hitno je postupio te je u postupku sazivanje istražnog povjerenstva koje će najhitnije utvrditi sve pojedinosti nesretnog slučaja i o tome u najkraćem roku obavijestiti sportsku javnost. Hrvatski auto i karting savez u neposrednom je kontaktu s automotodromom Grobnik, tijelima Javne uprave, MUP-a i Međunarodne automobilističke federacije FIA-e.