TRAGEDIJA MATURANTA: Pao je s terase kluba na petom katu gdje su bili učenici i profesori

Još se uvijek čekaju rezultati kako je došlo do tragedije u kojoj je u Pragu smrtno stradao maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

Svi su se učenici te škole noćas vratili u Istru s maturalca. a Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote, je rekao:

“Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije”.

Hrvatska veleposlanica u Češkoj, Ljiljana Pancirov, kazala je za HTV kako želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

“Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tijekom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije”, kazala je Pancirov.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) jučer je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić izjavio je da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo “škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća”.

“Čekamo zapisnik očevida koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00:30 u klubu gdje su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji”, rekao je ravnatelj za Novu TV.

“U ovakvom trenutku je najvažnije da svi koji su doživjeli ovu tragediju dobiju psihološku pomoć. Tu će pomoći tim za krizne intervencije. No svakako treba skrenuti pozornost na nedostatak stručnih suradnika i psihologa u školama. Svi trebamo hitno tražiti i dobiti stručnog suradnika koji radi s djecom jer posljedice ovakvih teških događaja nisu samo trenutačne, nego su vrlo često i kasnije odgođene, dugoročne, tako da se svi s time trebaju nositi”, kazala je Suzana Hitrec, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja RH, piše HRT.