TRAGEDIJA KOD DUGE RESE: Djed (63) vozeći unatrag usmrtio jednogodišnjeg unuka

Vozeći automobil unatrag, 63-godišnjak je u nedjelju kod Duge Rese slučajno udario svog jednogodišnjeg unuka, koji je od zadobivenih ozljeda umro u tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz karlovačke Policijske uprave u ponedjeljak su priopćili kako se ovaj nesretni slučaj dogodio na području Donjeg Zvečaja, kada se 63-godišnjak automobilom s makadama započeo kretati unatrag u namjeri ulaska u dvorište te je tom prilikom udario u dijete.

Policijska glasnogovornica karlovačke Katarina Nadia Požega rekla je kako radi zaštite obitelji i djeteta ne govore o srodstvu sudionika tragičnog događaja, već tek može potvrditi da je dijete rođeno 2021. godine, no od mještana se doznaje kako je nesreću izazvao njegov djed te da je stradala 16-mjesečna beba.

– Županijskom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće o ovom događaju, koji je kvalificiran kao nesretni slučaj smrtnog stradavanja djeteta, rekla je Požega, javlja HRT.

Denis Lauš, predsjednik Mjesnog odbora Zvečaj, kazao je kako je cijelo mjesto potreseno.

– Od kad smo jučer to čuli, svi smo jako potreseni, nema riječi kojima to možeš opisati, niti riječi kojima možeš izraziti sućut obitelji, a koje dobro poznajemo. Mogu samo reći ne ponovilo se ikad ikome, istaknuo je Lauš.