TRAGEDIJA KOD ZADRA: Srušio se vojni zrakoplov – stradali instruktor i kadet

U blizini Zadra srušio se vojni zrakoplov u kojem su bila dva putnika, a neslužbeno oba su poginula.

Kako piše Diadora TV čije su fotografije s mjesta nesreće, u zrakoplovu su bila dva putnika. Kako se neslužbeno doznaje, oba putnika su poginula.

Prema dostupnim informacijama unutra su bili instruktor i kadet.

“U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati zaprimljena dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion.

Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, kažu u zadarskoj policiji.

O svemu se oglasio i MORH: “U četvrtak, 7. svibnja 2020. godine kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu”.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe. “Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku”, rekli su u MORH-u.

Više informacija bit će poznato nakon istrage i očevida.

Komentiraj