TRAG U BESKRAJU: Sjećanje na Olivera Dragojevića koji nas je napustio prije dvije godine

Prije točno dvije godine napustio nas je veliki glazbeni umjetnik Oliver Dragojević. Preminuo je nakon teške borbe s opakom bolešću u 71. godini života. Splitski velikan ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, te u našim srcima.

Izvor: Media servis

U čast nezaboravnom Oliveru u Vela Luci će se održati manifestacija pod nazivom ‘Trag u beskraju’. Ovogodišnji program trajat će ukupno tri dana. Producent koncerta i gitarist Ante Gelo u razgovoru za Media servis otkrio je detalje koncerta na kojem će nastupiti neki od Oliverovih prijatelja i poznatih hrvatskih glazbenika.

”29.7. je ”Trag u beskraju” gdje će nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević, Dupini, cijela ekipa koja je svirala u Olimpiyji. Prisjetit ćemo se nekih lijepih dana što smo prošli s Oliverom.”Drugoga dana, u četvrtak, predviđen je koncert naziva ”Evo mene među moje” kada će mladi izvođači ujediniti snage i zapjevati neke od Oliverovih najpoznatijih stihova. Posljednjeg dana organizira se večer jazza koje ima posebno emotivno značenje jer će pjesme izvoditi Oliverova nećakinja Ines Tričković.

Osim koncerta, u srijedu će se na Prvom programu HRT-a emitirati dokumentarni film ”A Porina dobiva… Oliver Dragojević”. Bit će to prvi premijerni prikaz autoriziranog dokumentarca o Oliverovom životu i karijeri. Autor dokumentarca o Oliveru Dragojeviću je Toni Volarić koji u razgovoru za Media servis otkriva detalje filma.

”Mogu otkriti tajnu koju smo mislili čuvati, a to je zašto se u medijskim najavama govori o neobičnom dramaturškom raspletu filma? Htjeli smo imati još neke dodatne adute – a to je da film zapravo ide unazad.’

‘Dokumentarac o Oliveru traje 70 minuta, film nema naratora, a radnja se odvija u Vela Luci, Oliverovom rodnom Splitu i u Zagrebu. U ekraniziranoj biografiji opisuju ga brojni sugovornici, navodi Volarić. Drugu obljetnicu smrti našeg nikad prežaljenog pjevača obilježava i izložba ”Oliver u Luci/Luka u Oliveru” koja je otvorena do 30. rujna u Luci. Na jesen započinje i adaptacija Centra za kulturu u kojem će biti smještena Memorijalna zbirka Oliver Dragojević kako bi se očuvala uspomena na njegov lik i djelo.

Komentiraj