TORCIDAŠI U PRITVORU: Prijetili smrću – “ubit ću vas, znaš li ti tko sam ja…”

U istražnom zatvoru na splitskim Bilicama završila su dvojica muškaraca koji su prijetili trojici u ugostiteljskom objektu nedaleko od stadiona Poljud.

Prema kaznenoj prijavi sumnja se da je jedan od njih 22. siječnja, na dan utakmice Hajduka i Šibenika, oko 11.30 sati došao u lokal zajedno s još jednim muškarcem te jednom od oštećenika kazao:

“Smeće jedno, je…m mater tebi, Štimcu i Šangutu, polomit ćemo vas svu trojicu…”. Nakon toga je svoj trojici zaprijetio: “Ubit ću vas, znaš li ti tko sam ja, ja sam Raba, polomit ću vas svu trojicu”, navodi Slobodna Dalmacija.

Drugog muškarca se tereti da je zaprijetio oštećeniku riječima: “Polomit ćemo te, riješit ćemo mi tebe na svoj način, prvi put kad te vidimo blizu stadiona ili da želiš kupiti kartu, ubit ćemo te…”.

Najvjerojatniji povod bila je činjenica da su žrtve pokušale tog dana kupiti ulaznicu za utakmicu Hajduka i Šibenika, no to nisu uspjeli jer im djelatnice na blagajni prodajnog mjesta, po nalogu kluba, nisu smjele prodati ulaznice obzirom na službenu odluku Hajduka.