TORCIDA GAĐALA SUCA: Zašto je utakmica nakon prekida nastavljena? – ovo je izjava delegata

U Koprivnici su Slaven Belupo i Hajduk odigrali 2:2, a utakmica je na 20-ak minuta prekinuta u prvom poluvremenu jer je pomoćni sudac Anto Marić pogođen s tribine.

U službenom zapisniku delegat Željko Ukić otkriva što se točno dogodilo u toj 36. minuti.

“Gostujuća navijačka skupina Torcida (1200 pripadnika) smještena na južnom dijelu zapadne tribine u prostoru cijeloga ‘C’ sektora, u 36. minuti prilikom prekida igre uvjetovane sudačkom odlukom, počinju bacati više otkinutih sjedalica, polupraznih plastičnih čaša te sitnih predmeta na prostor terena za igru kojom prilikom je pogođen u glavu pomoćni sudac Anto Marić.

I to prvi put s upaljačem te odmah nakon toga s otkinutom plastičnom sjedalicom (u trenutku kada je pogođen, sudac se nalazio ispred službenih klupa domaćeg kluba nakon čega je prekinuta igra u trajanju od 10 minuta). Tom prilikom je istome pružena liječnička pomoć. Unutar navedenog vremena održan je Liga sastanak na kojem je pomoćni sudac Anto Marić izjavio da može nastaviti utakmicu. Istom prilikom ovlašteni predstavnici policije su izjavili da nisu u mogućnosti isprazniti dio tribine od kuda su dolazili navedeni incidenti.

Također, u 86. minuti ista navijačka skupina uzvikuje ‘Cigane, cigane’ kod sudačke odluke dok u 93. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini. Nakon završetka utakmice i prilikom izlaska s terena, suce su na ulazu u tunel navijači smješteni na središnjem dijelu zapadne tribine gađali plastičnim čašama s pićem i vrijeđali raznim povicima”.