TONINO PICULA: HDZ je sklon da sebi pripiše da je stvorio nebo, zemlju, galaksiju, Hrvatsku

Tonino Picula, europarlamentarac, gostovao je na N1 televiziji i među ostalim se osvrnuo na to što sve uspjehe koji su postignuti HDZ pripisuje sebi.

Picula tako napominje da je put u Europu počeo prije 20 godina i da bi bilo fer pogledati u retrovizor i podsjetiti se kad je sve to krenulo čestitati svima koji su doprinijeli tome.

“HDZ je sklon tome da sebi pripiše da je stvorio nebo, zemlju, galaksiju, Hrvatsku i preuzme zasluge za sve što se događalo. NIje tako. Naravno treba čestitati onima iz HDZ-a koji su uspješno moderirali neke procese, međutim da su oni sami zaslužni za njih, to jednostavno nije točno. Na kraju krajeva, kolege iz HDZ-a uporno odbijaju neke karakteristike, pa i presude, koje se vezuju za tu stranku i smatraju da oni s tim nemaju nikakve veze, da je to neki novi HDZ s kojim oni nemaju nikakve veze”, kaže Picula za N1, i dodaje da je to više PR nego stvarno stanje te da je put Hrvatske prema članstvu u Schengenu počeo 2015. godine.

“Naravno to ne umanjuje važnost ove vlade koja je sad u Banskim dvorima, a koji su proces završili”, dodaje.

Podsjetio je što ulazak Hrvatske u Schengen znači za građane, privedu i da će ukidanje graničnim prijelaza sigurno smanjiti određene troškove.

“Schengen je jedna velika stečevina Europske unije i biti u njoj znači uistinu do kraja iskoristiti sve mogućnosti zone slobodnog kretanja ljudi, ideja, roba, usluga”, kaže Picula.