TOMO MEDVED: Ukoliko gospodin Penava ne vidi perspektivu u HDZ-u, sretan mu put

“Intenzivno se pripremamo za izbore. Teško je odgovoriti je li Penava na izlaznim vratima, čeka se da sam potvrdi ili opovrgne medijske napise”, rekao je Tomo Medved, zamjenik predsjednika HDZ-a u gostovanju na RTL-u.

“Mi smo u kontaktu s njim i očekujemo da, kao odgovoran član stranke, o svojim postupcima obavijesti vrh stranke.”

A na konstataciju novinara kako njegovo ponašanje možda počiva u činjenice da se nije proslavio na unutarstranačkim izborima, Medved je za RTL odgovorio:

“Bio je kandidat na unutarstranačkim izborima za zamjenika i izgubio je. Ako odluči otići iz HDZ-a, želim mu svako dobro. Statut je jasan, napuštanjem HDZ-a prekida se članstvo”.

O tome kako se Penavi progledavalo kroz prste a da se letjelo iz stranke i za manje, Medved kaže: “Vlada je uložila velika sredstva za pomoć Vukovaru. Ukoliko gospodin Penava ne vidi perspektivu u HDZ-u, sretan mu put. Ne bih o tome je li mu se trebalo zahvaliti ranije, nakon svih istupa smo razgovarali”.

Izbjegao je odgovor hoće li biti mjesta na listama za ljude poput Mira Kovača ili Milijana Brkića, odnosno, računa li HDZ na poražene.

“Županijske organizacije će do 22. ovog mjesaca sastaviti prijedlog kandidata za listu i Predsjedništvo će zatim složiti liste za parlamentarne izbore. O imenima ćemo razgovarati”, rekao je.

 

Komentiraj