TOMO MEDVED: Ministarstvo šalje obavijesti braniteljima koji su na srbijanskom popisu

tomo medved

 

Ministar branitelja Tomo Medved osvrnuo se na srbijanski popis na kojemu su hrvatski branitelji protiv kojih se vodi istraga u Srbiji.

Popis koji je u Hrvatskoj zaprimljen 2011. godine stigao je i u Ministarstvo branitelja, potvrdio je Medved, a prenosi Media servis.

“Mi iz ministarstva upravo i trenutno upućujemo dopise osobama koje se nalaze na tom dopisu i kroz kvalitetnu međuresornu suradnju s Ministarstvom pravosuđa imamo dogovor da se, ukoliko bi se pojavila koja nova optužnica,da se te optužnice odmah dostave Ministarstvu hrvatskih branitelja da mogu pravovremeno obavijestiti osobe kojih se to tiče”, rekao je ministar.

Nakon toga će s Ministarstvom pravosuđa i ostalim relevantnim tijelima tražiti mogućnosti da se navodi iz optužnice pobiju.

“Po nama su one apsolutno neprihvatljive jer si je Srbija dala prava koja joj ne pripadaju…Po preuzetim obvezama u skladu sa sporazumom o pristupu EU ne može Srbija imati nikakvu nadležnost nad hrvatskim braniteljima koji su branili Hrvatsku na teritoriju Republike Hrvatske u Domovinskom ratu”, dodao je.

Optužnice se odnose na 43 hrvatska branitelja, rekao je Medved i naglasio da je propust što oni nisu obaviješteni još 2011. godine da se nalaze na tom popisu.

Komentiraj