TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Neće biti 27 pročelnika – to nema nijedan grad

Tomislasv Tomašević je na današnjoj pressici rekao da se u izbornoj noći čuo s Joškom Klisovićem, a da će o suradnji i konkretnim potezima još razgovarati.

Komentirao je izjavu Urše Raukar koja je pozvala direktore gradskih poduzeća i pročelnike da stave mandat na raspolaganje.

“Demokratska praksa u svim gradovima, ali i u državi, premijer je zatražio od direktora javnih poduzeća da stave mandat na raspolaganje. Mi pratimo demokratsku praksu. Naše pravo je da tražimo od pročelnika i direktora gradskih poduzeća da stave mandat na raspolaganje, naše je pravo da ocjenjujemo njihov rad, a naše je pravo da imenujemo nove pročelnike putem javnog natječaja, što hoćemo”, rekao je Tomašević, kako prenosi N1, dodavši da će putem javnog natječaja imenovati i čelnike gradskih poduzeća.

Što ako ne poslušaju njihov poziv? “Idemo u preustroj gradske uprave. 27 gradskih pročelnika ne može ostat, jer neće ostati 27 gradskih ministarstava. Nijedan grad to nema. Kako mi možemo voditi vladu s 27 ministara, a da to bude brzo i efikasno? Ionako neće biti 27 gradskih ureda, vjerujemo da će to proći kroz Gradsku skupštinu”, rekao je Tomašević, dodavši da će neke urede spajati, neke preustrojiti.

“Mi nećemo fejkati javne natječaje. Nema nijedne osobe kojoj smo obećali da će biti pročelnik, to smo govorili i u kampanji”, rekao je Tomašević, pozvavši sve koji smatraju da imaju znanja i sposobnosti za obavljanje te funkcije, da se jave na natječaj.

Nisu razgovarali o ustroju Gradske skupštine, o tome će razgovori tek uslijediti. “Mi trebamo stabilnu većinu u skupštini, Potrebna nam je stabilnost da možemo provesti sve što želimo”, rekao je Tomašević.

Mi ćemo i dalje voditi pozitivnu kampanju, koja se temelji na nadi, a očito je da će naši protukandidati voditi kampanju koja se temelji na strahu, dodao je.