TOMISLAV STOJAK: Poskupljenje Gradskih groblja čisto je profiterstvo

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak ponovno je reagirao na poskupljenje usluga Gradskih groblja, budući da iz Holdinga i Gradskih groblja niti nakon nekoliko dana nije stigao odgovor na njegovo traženje da se odluka o neopravdanom poskupljenju poništi, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.

Tomislav Stojak uputio je danas novi javni poziv odgovornim ljudima Holdinga da se konačno izjasne o drastičnom povećanju cjenika Gradskih groblja i povuku ga što prije.

„Pozivam još jedanput predsjednicu uprave Zagrebačkog holdinga Anu Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu da konačno pokažu odgovornost i povuku odluku o poskupljenju usluga Gradskih groblja koju su donijeli u rujnu 2019. godine. Odlukom o poništenju tog neopravdanog i ničime obrazloženog drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja, radi kojeg su tisuće Zagrepčana posljednjih dana dobili godišnje obračune uvećane za nekoliko stotina kuna u odnosu na dosadašnje, konačno bi dokazali da, za razliku od gradonačelnika, shvaćaju tešku situaciju u kojoj se nalaze njihovi sugrađani i te im novce ostavili za puno važnije stvari za život nakon potresa.”

„Ukoliko ostave ovo poskupljenje, od njih onda tražim da objasne zagrebačkoj javnosti zašto su uopće donijeli odluku o povećanju cijena, s obzirom da su Gradska groblja u prvih šest mjeseci 2019. godine poslovala s više od 10 milijuna kuna u plusu, a 2018. u istom razdoblju više od 2 milijuna? Zašto uspješna podružnica Holdinga s velikim plusom na računu dodatno povećava cijene Zagrepčanima, bez ikakvog obrazloženja, osim onoga da se cjenik nije mijenjao 12 godina? Može li se to smatrati čistim profiterstvom, pogotovo u teškim okolnostima u kojima se većina građana Zagreba nalazi nakon potresa i s epidemijom korona virusa? Pozivam ih da se saberu, budu odgovorni prema Zagrepčanima i konačno ponište odluku o tom neopravdanom poskupljenju Gradskih groblja!“

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!