TOMISLAV STOJAK: Gradske bolnice Sveti Duh i Jordanovac dužne 113 milijuna

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak upozorava kako se u sjeni važnijih tema krpaju rupe u dugovanjima bolnica u vlasništvu grada Zagreba, pa se sada predlaže da im se za prvu ruku da 13 milijuna.

Na Facebooku Stojak pojašnjava:

[Dugovanja gradskih bolnica Sveti Duh i Jordanovac veća od 113 milijuna kuna!]

Nekako u sjeni “važnijih” točaka dnevnog reda predstojeće sjednice Gradske skupštine ostanu neke koje imaju velike financijske učinke po gradski proračun, a više/manje se “podrazumijevaju” jer, eto, radi se o bolnicama, a one moraju funkcionirati bez obzira na sve probleme!

Tako i na ovoj sjednici koja je pred nama u četvrtak imamo točku podmirenja dugovanja gradskih bolnica Sveti Duh i Jordanovac, čiji iznos je u razdoblju 2015.-2019. došao do razine od ogromnih 113 milijuna kuna!

Na ovoj sjednici predložena je odluka o podmirenju otprilike 10% od tog iznosa, cca 13 milijuna kuna za obje bolnice zajedno, budući da se radi o dospjelom i nepodmirenom dugovanju duljem od 365 dana! Nije ovo prvi puta, donosile su se takve odluke za ove dvije bolnice već nekoliko puta u posljednja dva mandata Skupštine!

Dakle, vjerojatno je opet kriva država, HZZO, ne znam koja još druga institucija, sindikati možda, djelatnici bolnica, jer, zaboga, kako za loše financijsko poslovanje odgovorno može biti rukovodstvo gradske bolnice?!

Ups, oprostite, ipak ima jedna gradska bolnica u kojoj je ravnatelj smijenjen radi financijskih dubioza, kako neuspješno tvrdi upravno vijeće i gradska uprava.

Da, da, ravnatelj Srebrnjaka je smijenjen radi dugovanja.

Neki očito imaju malo više popusta i vjerojatno zasluga, pa mogu (pre)više trošiti bez posljedica!

Komentiraj