TOMISLAV PAŠIČEK: Političari i mediji sad će tapšati Tina Srbića – bolje da vide gdje taj mladić trenira

tin srbić, prvak svijeta

I dok pola države suze lije i razbija glave oko toga hoće li se oni loptogurači plasirati na Svjetsko prvenstvo u nogometu jedan drugi mladić, već je bio na Svjetskom prvenstvu. Ne samo bio, već postao SVJETSKI PRVAK!!! – piše na svom Facebooku novinar Tomislav Pašiček.

U nastavku kaže:

Tin Srbić je najbolji gimnastičar svijeta na preči. Malo je reći da je postigao čudo. Postigao je nešto skoro nemoguće. U teškom, strašno naposnom i iscrpljujućem, ali toliko lijepom i važnom, bazičnom sportu za koje nema baš nikakve uvjete, iako godinama trenira u hrvatskoj metropoli.

Trebate doći u prostor Hrvatskog Sokola na Mažurancu i vidjeti gdje se stvarao prvo europski prvak (Marijo Znik Mo), a potom svjetski prvak Tin Srbić kojem je Možnik idol.

U dvorani staroj više od stotinu godina stvaraju se prvaci, gimnastički genijalci. I to u nezamislivo teškom sportu u kojem godinama dominiraju neke druge, bolje, bogatije i sređenije nacije.

tin srbić, gimnastičar

Tina za to nije briga. On je dosanjao svoj san i zaslužio ga je više od ikoga, jer sve je ostvario u svom znoju, sa svojim krvavim žuljevima u derutnoj dvorani. Nije mu nikad bilo teško i dva puta dnevno trenirati jer znao je zašto to čini. I vratilo mu se. Bravo Tin.

A mediji? Slično kao i političari. Sad će se malo sjetiti da postoji tamo neki mali Tin, ponovit će gradivo o gimnastici, malo će pisati o njemu koji dan. I gotovo.

Političari će se smješkati, tapšati Tina i njegovog trenera po ramenima, obećavati brda i doline, raditi predstavu za javnost. Koji dan, koji tjedan. Dok se ne zaboravi.

Svijet neće nikad zaboraviti zlato oko vrata Tina Srbića. NIKADA neće ni TIN. Sjetit će se medalje svaki dan, svaku noć, sada je više ne mora sanjati. Njegova je i od njegovog trenera Lucijana.

Svaka vam čast dečki! Sretan povratak u domovinu, iako mislim da bi vam bilo bolje da ostanete vani.

PISALI SMO:

VIDEO: VJEŽBA ZA ZLATO – Tin Srbić ovako je briljirao za prvaka svijeta! – pogledajte OVDJE.

Komentiraj