TOMISLAV KARAMARKO: Osigurat ću da Vlada bez Bože Petrova, kao kamenčića u cipeli, pokrene prave reforme

tomislav karamarko

Tomislav Karamarko, šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, misli kako je nakon općeg sabora HDZ-a izašao još jači i poručuje da neće izdati svoje članove, već će osigurati da Vlada pokrene prave reforme.

O tome što očekuje od glasovanja  u Saboru gdje se traži njegov opoziv, o eventualnim izborima i uopće situaciji u Hrvatskoj govorio je za Jutarnji list, koji cijeli razgovor donosi u svojem pisanom izdanju od ponedjeljka, 30. svibnja.

O glasovanju u Saboru Karamarko kaže:

“Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom ​HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz ​​Mosta nećemo dopustiti. Budite uvjereni da ovaj perfidni i nekorektni pokušaj ​rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti.”

Nije za nove izbore i kaže:

“​​​Novi izbori nisu interes nikome jer si Hrvatska ne može priuštiti da se ​​zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi. HDZ je na čelu sa mnom ​dobio najveći broj zastupnika u Hrvatskom saboru, a prije mjesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je povjerenje da vodim stranku i iduće četiri ​​godina. Sigurno ih neću izdati, nego ću preuzeti odgovornost i osigurati da ​Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom ​smislu riječi pokrene prave reforme koje trebaju Hrvatskoj…”