TOMISLAV KARAMARKO: Orešković još ima podršku HDZ-a, a kada ju ne bude imao neće biti premijer

Podijelite članak

tomislav karamarko

Mediji su mnogo pisali kako je Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, ljut na premijera i predsjednicu zbog imenovanja kandidata za šefa SOA-e kojeg nije on predložio.

Sada je Karamarko iznio svoj stav putem Facebooka. Objavu donosimo u cijelosti:

” [ PREDSJEDNIK VLADE JOŠ UVIJEK IMA PODRŠKU HDZ-a ] Dobro je poznat moj stav o imenovanjima u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Moja je želja bila da se oko prijedloga za

imenovanje ravnatelja SOA-e postigne dogovor na razini cijele Vlade, što se nije dogodilo, budući da je predsjednik Vlade odlučio sam službeno predložiti svog kandidata.

Predloženi kandidat nije moj izbor, ali nisam dovodio, niti ću dovoditi u pitanje formalno pravo predsjednika Vlade da sam predloži svog kandidata.

Imenovanja u sigurnosno-obavještajnom sustavu još je jedno od pitanja o kojem se predugo donosila odluka, a sada kada je i ono konačno riješeno, očekujem da se predsjednik Vlade posveti

ključnim temama zbog kojih je i dobio povjerenje HDZ-a, prije svega gospodarstvu i investicijama.

Kad je u pitanju moje povjerenje u predsjednika Vlade, g. Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke. Kada je ne bude imao, on više neće biti predsjednik Vlade.”

Komentiraj