TOMAŠEVIĆ S GRADILIŠTA TRŽNICE VRAPČE: S obzirom na Uskrs, 31. 3. i 1. 4. bit će sajamski dani

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici obišli su gradilište nove zagrebačke tržnice Vrapče. Radovi na rekonstrukciji počeli su prošli tjedan, a radi se o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon skoro 30 godina.

Narativ o nužnoj rekonstrukciji i izgradnji nove tržnice Vrapče krenuo je prije tri godine, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused – Vrapče Donat Radas.
“Mogu reći da smo izuzetno sretni što su radovi pokrenuti i što će se ta nužnost i želja za novom tržnicom napokon ostvariti. Mi to vidimo kao dio jednog šireg cilja, a to je da se centar Vrapča, dakle šire područje križanja Vrapčanske ulice i Ilice pretvori u centar kvarta kakav Vrapče zaslužuje.”

A projektom je zadovoljna i voditeljica tržnica Grada Zagreba Božena Cvitanović. “O rekonstrukciji tržnice Vrapče u javnom prostoru se razgovara već duži niz godina, stoga smo posebni sretni da će na ovom mjestu u vrlo skoro vrijeme biti izgrađena nova moderna tržnica, umjesto dosadašnjeg derutnog i dotrajalog zdanja koje već duži niz godina jedva udovoljava standardima javne tržnice na malo.”

Rekonstrukcija tržnice Vrapče je, kaže Tomašević, bilo jedno od obećanja u kampanji zbog čega ga ostvarivanje toga posebno veseli.

“Već tjedan dana traju radovi i ovdje je srušen stari objekt, rušenje će biti gotovo do sutra i nakon toga kreće gradnja nove tržnice. Nova tržnica bi trebala biti gotova do kraja ove godine i nadam se da će do Božića građani moći doći prvi put na novu tržnicu u Vrapču.”

Riječ je o projektu vrijednom 2,3 milijuna eura bez PDV-a, a ovo je tek prva kapitalna investicija u gradske tržnice u zadnjih 30 godina, ističe Tomašević.

“Neće biti sigurno zadnja, planiramo isto tako investicije i na Utrinama i na Trešnjevci i na drugim tržnicama i krajnje je vrijeme da se to konačno napravi.”

Gradonačelnik je najavio i da će 31. ožujka te 1. travnja, s obzirom na Uskrs, biti sajamski dani.

“Tako da će biti omogućena prigodna prodaja cvijeća na kioscima, štandovima, ostalim mjestima izvan prodavaonice kao sastavni dio sajamskih događanja. Želim to najaviti prije tako da se svi prodavači mogu pripremiti i prilagoditi. Formalizirat ćemo to uskoro s potpisivanjem odluke.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!