TOMAŠEVIĆ O UTRCI ZA ZAGREB: Cilj je maknuti Bandića, a svaki peti naš birač nije za veliku koaliciju

“Na izborima imamo tri cilja. Prvi je maknuti Bandića, drugi cilj je omogućiti stvaranje većine u Gradskoj skupštini koji će biti za progresivne promjene, a treći je glavni, da se promijeni način upravljanja u Gradu Zagrebu da bude pravedno, transparentno i održivo”.

Rekao je to među ostalim Tomislav Tomašević, eaborski zastupnik iz platforme Možemo, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, objašnjavajući i zašto neće na izbore u koalicija sa SDP-om.

“Nakon konzultacija koje smo imali sa članovima i dosadašnjim koalicijskim partnerima zaključili smo da je bolje da ne idemo u veliku predizbornu koaliciju koja uključuje SDP.

To je pravednije i prema biračima, koji mogu odlučiti tko će ući u Skupštinu”, rekao je Tomašević.

“Svaki peti birač Možemo! i “Zagreb je naš” ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i to je jedan od razloga zašto smo donijeli ovakvu odluku.

Pozivamo oporbu na zajedničku kampanju da što više birača izađe na izbore, jer jedino uz veću izlaznost možemo maknuti Bandića s vlasti”, rekao je Tomašević.

“Imali smo razgovor oko toga koji bi oblik suradnje bio dobar za naše birače, a razgovarali smo i o tome da se u drugom krugu podrži onoga tko ide protiv Bandića”.

Na pitanje je li im SDP prihvatljiv nakon izbora, Tomašević je rekao: “Naravno da je.”