TOMAŠEVIĆ O OTPADU: Boxevi na javnoj površini su zadnje zlo

Na redovnoj konferenciji za medije gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević osvrnuo se još jednom na novi model odlaganja otpada kao i na još neke probleme i pitanja koja se tiču građana glavnoga grada. 

Izvor; Media servis

Kako se s 1. listopadom bliži novi model prikupljanja otpada u Zagrebu tako se gomilaju pitanja i nedoumice građana. Gradonačelnik Tomislav Tomašević objašnjava kako će u jezgri Zagreba biti postavljeni podzemni spremnici. Za ostatak grada predlaže:

“Pozivamo građane da svoje spremnike vrate na svoje zemljište od višestambene zgrade ili u svoje prostorije. To je za sada napravljeno s četvrtinom spremnika u zadnjih pet mjeseci. Kao krajnja linija, zadnje zlo je box na javnoj površini koji onda ide na teret suvlasnika višestambenih zgrada kroz pričuvu. Za to postoje i opcije s kreditima itd. Kada bi i boxeve Grad plaćao, došli bismo u situaciju da su ostali svi spremnici na javnim površinama, samo se sada nalaze u boxevima. To sigurno nije dobro riješenje za vizual grada.”

Gradonačelnik svjesno ističe da će građanima biti potrebno vrijeme za uhodavanje u novi sustav prikupljanja otpada, i dodaje da je “ključno da shvate da je njima u interesu kontrolirati sadržaj svojih spremnika”.

Uoči važne utakmice u kojoj će Dinamo na Maksimiru ugostiti Chelsea, gradonačelnik se osvrnuo i na problem stadiona koji se ne može riješiti preko noći.

“Dvadeset godina je ovo ruglo od stadiona. Ulupano je 800 milijuna kuna u to. Ja ne mogu to sve riješiti preko noći. Čak ni zemljište nije u čistom vlasništvu Grada Zagreba da bismo mogli raspisati natječaj za pravo građenja. Ali rješavamo. Kao i druge stvari, i time se intenzivno bavimo.”

Hoće li rast cijena energenata utjecati na cijene javnog prijevoza, gradonačelnik nije otkrio već ističe kako se po tom pitanju čekaju mjere Vlade. Ipak, novosti u javnom prijevozu će biti.

“Ne samo da se 15 godina nije kupio jedan tramvaj, a sada kupujemo 20, do kraja mandata očekujemo 60 novih tramvaja. Ne samo da ćemo dobiti 60 novih autobusa iz EU fondova, u manjoj mjeri sufinancirani iz gradskog proračuna, nego prvi puta nakon 20 godina krećemo u izgradnju tramvajskih pruga. Širenje tramvajske mreže u Heinzelovoj, Sarajevskoj.”

Domovi za starije negativno posluju što Zagreb zasad pokriva iz proračuna, ali Tomašević ne skriva da su poskupljenja moguća. Slično je i s vrtićima.

“Više od pola roditelja u Zagrebu plaća vrtić od nula do tristo kuna. To je daleko najniža cijena od svih velikih gradova u Hrvatskoj. Izdržali smo tu inflaciju iz proračuna. Oko milijardu kuna godišnje pokrivamo za rad dječjih vrtića.”