TOMAŠEVIĆ O KB SVETI DUH: Treba provjeriti autentičnost snimke, gdje je i kada nastala

Nakon niza prijava zbog nepravilnosti, kaznenog postupka u tijeku i brojnih otkaza otkako je KB Sveti Duh preuzela ravnateljica Ana-Maria Šimundić, posljednje što je uzdrmalo zagrebačku bolnicu je snimka koja je procurila u javnost, a koju je objavio Index, na kojoj se vide trupla poredana po podu mrtvačnice KB Sveti Duh.

Izvor: Media servis

Na takvo postupanje osvrnuo se gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. “Prvo treba provjeriti autentičnost snimke. Je li snimka snimljena uopće na Zavodu za patologiju Svetog Duha, treba utvrditi koji su pravilnici o postupanju, tko je imao ovlašteni pristup Patologiji, treba vidjeti kada je snimka nastala.

Navodno je nastala prije dva tjedna, poslao ju je anonimni čitatelj. Treba vidjeti kakva je bila situacija u zadnjih mjesec dana. Jučer je bila inspekcija u HB-u Sveti Duh, od 12 rashladna uređaja koristila su se samo tri, koristila se 1/4, dok su 3/4 bile slobodne, prazne.”

Da se radi o smještanju ravnateljici KB Sveti Duh, smatra čelnik SDP-a Peđa Grbin.

“Ako nekome padne napamet vaditi tijela iz hladnjače, poredati ih po podu i slikati ih kako bi o tome napravili politički cirkus. To ne samo da je degutantno, to je kazneno djelo i u najmanju ruku povreda mjera pookojnika. Očekujem od nadležnih tijela da to u najkraćem roku istraže.”