TOMAŠEVIĆ O BULJAN FLANDER: Ako nije mogla do mene, mogla je do pročelnika

Imenovat će se tri nova člana i donijet će se odluka o vršitelju dužnosti Poliklinike, a u najkraćem roku će se raspisati i javni natječaj za novog ravnatelja Poliklinike kako bi mogla funkcionirati, rekao je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević u svezi ostavke Gordane Buljan Flander.

Rekao je i kako ga odlukja o ostavci nije iznendila, te da je u ovom trenutku je najvažnije da se sve raščisti.

– I formalno ću zatražiti nadzor Ministarstva zdravstva i mislim da je sad bitno da Poliklinika normalno funkcionira, a da bi to mogla bitno je da se raščiste sve optužbe koje su se ovih dana pojavila.

Na pitanje je li točno da Buljan Flander do njega nije mogla doći tri mjeseca, kaže kako ne zna je li to baš toliko razdoblje, ali u nekom trenutku je tražila sastanak.

– Ono što moram isto reći u Zagrebu je oko 340 ustanova. Mogla je doći do pročelnika i pročelnica koji su bitni za taj resor, ali jednostavno i Upravna vijeća su ta koja bi trebala pomoći ravnateljima i ravnateljicama kada imaju neke probleme. Činjenica je da je nisam uspio primiti, ali takav je raspored.

Nakon što je Gordana Buljan Flander dala ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, zbog prozivanja da je zloupotrebljavala svoju poziciju – i u Saboru se nižu komentari na njezinu ostavku.