TOMAŠEVIĆ NAJAVLJUJE: Gradimo novi ulaz u Zagreb – rasteretit će druge ulaze

Na Aleji Matije Ljubeka na zagrebačkom Jarunu u tijeku je rekonstrukcija, prva u gotovo 40 godina.

Radove je sa svojim suradnicima obišao gradonačelnik Tomislav Tomašević i pritom naglasio kakve se promjene planiraju na poznatom rekreakcijsko – sportskom središtu Zagreba.

“Bit će unaprijeđena regulacija prometa na način da će biciklističke staze biti puno šire i puno sigurnije, kako bi biciklisti koristili staze koje su do sada bile odmah uz automobilski promet, čak i u nekakvom suprotnom smjeru, a to nisu smjele biti. Ovo neće biti samo obnova, ne samo bolji asfalt, nego i unaprijeđena kvaliteta za rekreativce, posebice one koji koriste bicikl oko Jaruna.”

Vrijednost radova je otprilike 3 milijuna eura, a većina će biti financirana iz Fonda solidarnosti. Gradonačelnik je dodao kako će promet oko Jaruna i dalje ostati jednosmjeran, a razmatra se i uklanjanje parkirnih mjesta za potrebe proširenja biciklističke staze. Planira se i uključivanje javnog prijevoza, ali detaljnije informacije će Grad dostaviti u narednim tjednima.

Tomašević je najavio i otvaranje novog ulaza u Zagreb. Očekuje se da bi južni ulaz rasteretio druge ulaze u grad, a gradonačelnik najavljuje i proširenje tramvajske pruge.

“Od zaobilaznice će ići novi čvor koji će se nadvožnjakom preko cijelog Ranžirnog kolodvora spojiti na Sarajevsku ulicu gdje će biti proširena cesta i nova tramvajska pruga koja će se spajati na Most mladosti. Imat ćemo cestovno rješenje, rješenje za javni prijevoz i imat ćemo rasterećenje zapadnijeg ulaza na jugu u grad Zagreb.”