TOMAŠEVIĆ NAJAVIO: U Zagrebu skuplja voda za 15 posto zbog pucanja cijevi

Na redovnoj konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je aktualnosti, među ostalim, poskupljenje vode u metropoli i uspješnu završenu obnovu osnovnih škola nakon razornog potresa.

Komentirajući najavljeno poskupljenje vodovodnih usluga u Zagrebu, Tomašević je rekao da će poskupljenje od 15% stupiti na snagu od ožujka. Objasnio je da je razlog pucanje cijevi u metropoli, a da drugih rješenja za ovaj problem nema.

“I dalje postoji potreba za dodatnim investicijama u vodoopskrbnu mrežu kako bi se smanjili gubici koji su 50%. Iz te perspektive povući ćemo 1,8 milijardi kuna iz EU fondova, ali to moramo sufinancirati sa 30 posto i za taj novac nam je potrebno poskupljenje od 15%.”

Dodao je da do daljnjega neće poskupljivati javni prijevoz. Skeptičan je po pitanju najavljene gradnje spalionice kod KBC-a Rebro, a za što se zalaže predsjednik Skupštine.

“Volio bih da zajedno dođemo do konsenzusa u Gradskoj skupštini sa svim političkim opcijama oko lokacija i tehnologija.”

Tomašević je obišao OŠ Petar Zrinski, nakon završene cjelovite obnove u vrijednosti 16,6 milijuna eura. Time je i službeno završena obnova svih osnovnih škola u Zagrebu. Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet naglasio je kako se u ovoj godini, očekuje dovršetak obnove još četiri škole u Zagrebu.

“Gimnazija Tituš Brezovački, Gornjogradska gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i Prva ekonomske škola. Dosad se u obnovljene škole vratilo skoro 2200 učenika, a u obnovu je uloženo 366 milijuna kuna, od čega pola otpada na konstruktivnu sanaciju.”

Gradska vlast se nada i da će se stvoriti uvjeti za snježnu sezonu za građane na Sljemenu.