TOMAŠEVIĆ NA PRESSICI: O vrtićima, obnovi, žičari, stadionu Dinama…

“Uspjeli smo povući novac iz europskog fonda za pomoćnike u nastavi i time povećavamo ukupan broj pomoćnika u nastavi za djecu u razvoju. Preko projekta će biti 439 pomoćnika za 471 učenika, a uz to iz proračuna financiramo još 486 pomoćnika, za 578 učenika”, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na pressici.

“Što se tiče dječjih vrtića, ove godine je bilo 8663 zahtjeva, u odnosu na 8484 zahtjeva za prošlu godinu, a 7086 djece je upisano”, rekao je Tomašević.

“Idu aktivnosti s pripremama uvođenja građanskog odgoja u škole. Radi se o izvannastavnoj aktivnosti”, rekao je Tomašević, dodavši da je gradski ured za obrazovanje poslao upit školama, da se vidi koliki je interes među učenicima za taj predmet. Istaknuo je da je to bilo i dio predizbornog programa. “Već ove godine nam je cilj da krene nastava u školama koje su pokazale interes”, rekao je Tomašević.

Raspisat će se i natječaj za gradske pročelnike, za Gradski ured za upravljanje imovinom, Ured gradonačelnika i Gradski kontrolni ured.

Raspisan je i natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, kao i za voditelje podružnica Zagrebačkog holdinga i tvrtki kćeri Zagrebačkog holdinga.

O obnovi je Tomašević rekao da je davno bilo vrijeme da se nađu rješenja. “Već neko vrijeme su identificirane sve prepreke pa i u zakonodavnom obliku. Mi kad smo došli na vlast krenuli smo u komunikaciju s ministarstvom i s fondom, trudimo se da pomažemo objema institucijama kako god možemo. Svi su identificirali da zakonodavni nije adekvatan”, rekao je Tomašević.

Ne znamo još finalni tekst, ali na Vladi je da predloži tekst zakona koji će ići u saborsku proceduru. Pozdravljamo da se konačno adekvatnije promijeni zakonski okvir, rekao je gradonačelnik.

“U najkraćem mogućem roku će biti raspisan poziv za stanove. Mi smo napravili zaključak na temelju ankete koju smo proveli u hostelu, jedan dio građana bi radije ostao u hostelu i mi to razumijemo. Prioritet su obitelji s malom djecom. Vidjet ćemo koliko će biti prijavljenih, ponudit ćemo stanove koji su na raspolaganju. Svi stanovi koji su u vlasništvu grada, sad je pri kraju i natječaj za socijalno ugrožene skupine. Za njih vrijedi da su to nenamješteni stanovi. To je pravilo od početka. Ali razmatramo i neke druge opcije”, rekao je Tomašević.

Što se tiče žičare, žičara još nema dozvolu koja se tiče buke. Još se vodi spor kakav je to objekt, međutim i dok se vodi upravni spor, radi se na mjerama kojima bi se dodatno ublažila buka, i uskoro će ići nabava za to. jer vremena nemamo i žičara samo gomila gubitke.

Fekao je da o stadionu Dinama nema ništa novog, nismo još stigli sjesti s upravom Nk Dinama, jasno smo govorili da mora doći do transparentnijeg poslovanja i da je Grad spreman ako dođe do promjena, dati gradsku imovinu kao bi se srušio stari i izgradio novi stadion.

Gledamo kakvi su modeli suradnje kluba koji je udruga građana i Grada. To je problem koji traje 20 godina, nije za očekivati da će se riješiti u nekoliko mjeseci.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!