TOMAŠEVIĆ NA IZLAZNIM VRATIMA: Predsjedništvo HDZ-a predlaže izbacivanje

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, protiv kojeg je podignuta optužnica za obiteljsko nasilje, nije podnio ostavku kako su od njega zahtijevali iz samog vrha HDZ-a, čiji je član.

Iz vladajuće stranke poslali su priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

“Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo je jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.

Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a).

Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta).

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala”.

PISALI SMO:

ŽUPAN PJEVA SVOJU PJESMU: HDZ-ov Tomašević nije poslušao Plenkovića – ostaje u fotelji! – čitajte OVDJE.

Komentiraj