TODORIĆ U OBRANI ŽIVOG ZIDA: Protiv njih Plenković i ortaci pokreću mašineriju

Nakon što je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić stigao u Hrvatsku, gdje čeka suđenje, a uz jamčevinu je pušten da se brani sa slobode, neko se vrijeme nije javljao na svom blogu.

A sada se odlučio opet javiti s optužbama na račun vladajućih, koje optužuje i kako sustavno pakiraju Živom zidu, osjećajući opasnost jer ta stranka kontinuirano raste.

Zanimljivo je i kako mediji, koji su pratili Todorića na svakom koraku, koji su se trudili da uz lik Todorića budu prvi, koji su mu godinama bili čak i vjerni, sada na njegovo pisanje ostaju nijemi.

Ovo je objava Ivice Todorića s njegovog bloga.

Poštovani čitatelji,

nakon što su u javnost procurile pojedinosti o načinu poslovanja, a onda i činjenice da su članovi “grupe BORG” uzimali u svoj džep velike količine novaca iz Agrokora, Izvanredni povjerenik Ante Ramljak zbog pritiska javnosti morao je dati neopozivu ostavku. Međutim, BORG grupa, pa tako i ekipa oko Ramljaka, samo su besramno nastavili otimati novac iz Agrokora.

Plenković, da bi pokušao ublažiti i razvodniti ovaj kriminal (kako bi to sve postalo “passe”), pazite sada, ljudima s kojima upravlja, s kojima provodi  otimanje Agrokora (tobože) javno poručuje:

NEKA VRATE NOVAC!! Da, to je rekao, javno. Svi smo bili šokirani ali čovjek je stvarno izrekao te riječi, i to na međunarodnoj konferenciji, u kameru.

Pogledajmo dalje činjenicu. Ne da njih petorica koji su uzeli desetke milijuna KN nisu vratili novac, nego su nakon ove Plenkovićeve izjave nedavno dobili i nagradu, dodatnih 30 MILIJUNA KN!

Dakle, kako bi obmanuo javnost, Plenković plasira FAKE NEWS i javno poručuje: vratite novac!

Dok u isto to vrijeme, tajno, iza kulisa svojim ortacima poručuje: slobodno uzmite još više! Imate zaštitu moje politike. Prvoklasni licemjer! No, mi to razumijemo, jer, kako da svojim ortacima koji su otimali Agrokor u njegovoj režiji – ne isplati novac?

S druge strane usporedimo ovo.

Ne želim braniti nikoga ali je jasno da Plenković i njegovi ortaci, vidjevši da mladoj stranci Živi Zid jača popularnost, pokreću svoju mašineriju manipulacija i laži, te počinju teško napadati članove spomenute stranke. Vade im neke tobožnje financijske malverzacije i nepravilnosti od oko 150 tis. eura, dok su oni s druge strane samo kroz savjetničke naknade pokrali preko milijardu i pol kuna! Bilo kakva nepravilost mora biti sankcionirana, ali, ne budimo smiješni.

Sve se to radi iz razloga:

kako bi se skrenula pažnja građana RH ali i međunarodne zajednice s mnogih nepremostivih AFERA Vlade A. Plenkovića.
kako bi nanijeli štetu Živom zidu KOJEM OZBILJNO RASTE POPULARNOST
Spomenutu stranku se napada zbog nekih malih, ako i jesu, nepravilnosti, a pogledajmo i usporedimo Plenkovićeve ortake i A. Ramljaka sa početka ove priče.

Prvo; Plenkovićev povjerenik Ante Ramljak do prije dvije godine nije imao za platiti niti leasing svog vlastitog auta. Sada hoda po Zagrebačkoj špici i Splitskoj rivi, nabio naočale i pijucka kavicu s punim džepovima para. S ortacima uz to danas radi na za njega nezamislivo velikim projektima. Odakle mu novac?. Odakle novac BORG ekipi i od kuda astronomski rast prihoda njihovim privatnim kompanijama od preko tisuću posto? To se ne smije niti pitati jer ipaku su oni ortaci i “jako puno znaju”, oni su “eksperti”.

Drugo: Pogledajmo Plenkovićevu ekipu od najvećeg povjerenja iz državnih institucija, koji plaše ljude, najviše kroz medije (upravo ti isti koji ŽIVOM ZIDU pakiraju u medijima) dolaze na TV obučeni od zatamnjenih naočala do cipela u vrijednosti od preko 10 tisuća Eura, odakle im taj novac??

Nasuprot tome, kakvi su uvjeti službenicima u USKOK-u u usporedbi s Plenkovićevim ortacima? To najbolje vidimo iz javne peticije samih zaposlenika USKOK-a. Znamo mi – nitko ne smije previše pitati za ortake, jer očito puno previše znaju. No, doći će vrijeme kada će morati pjevati po sili zakona.

Komentiraj