TODORIĆ O TEDESCHIJU: Pet godina me taj necivilizirani licemjer blatio, a ja sam šutio

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić nema baš lijepe riječi za šefa Atlantic Grupe, Emila Tedeschija.

U svojoj objavi na Facebooku oslovljava ga kao – neciviliziran

Objavu Todorića prenosimo u cijelosti:

“TEDESKI
Kako se uzastopno u medijima ponavlja izjava Emila Tedeskog (u daljnjem tekstu NECIVILIZIRAN) vlasnika Atlantik d.d. o meni i Agrokoru evo nekoliko rijeci i tome.

Zadnjih dana je ponovno pojacana aktivnost kokosara odmetnutog od naroda. Zasto? Vide da su im se minute pocele odbrojavati, da bi se sve moglo brzo izokrenuti, hvata ih strah, a ima i zasto.

Zasto je NECIVILIZIRAN posebno nervozan? Zasto se druzi sa Plenkovicem, Dalic, Vujcic, Savoricem i dr.? Hoce li ih se ubrzo odreci kao i mene? Koliko ce duboko NECIVILIZIRAN upasti u mrezu?
Toj osobi iako smo godinama suradivali korektno kao i sa tisucama dobavljaca, ja sam od prvoga dana pokazao moj stav o njemu, nikada ga osobno nisam primio u moju kucu, ne sjecam se da sam sa njim rucao, rijetko bi se culi, a mene je zvao „Najveci“.

Nisam ga cjenio, niti ga danas cijenim iz razloga sto je zivio od napojnice i marze. U Hrvatskoj je izgradio jednu tvornicu (pasju kucicu) i za godinu dana ju zatvorio. Doduse u drugim drzavama ulagao je u gotove industrije i sve to njegovo nije imalo pola vrijednosti jedne kompanije clanice Agrokora.

Sada NECIVILIZIRAN pokusava podmetnuti lazi i govori kako je u Agrokoru – nastala svemirska rupa od nekoliko milijardi. Agrokorovo stanje duga u knjigama Agrokora je iskazano 5 miliardi EUR i Trgovacki sud Zagreb je utvrdio dug Agrokora tocno 5 milijardi EUR, taj dug za Agrokor je bio vise nego prihvatljiv, pogotovo u odnosu na vrijednost Agrokora u to vrijeme koju kada ce se uskoro vidjeti velicina, mnogima ce se zavrtiti u glavi. Agrokor u vrjeme kada su ga opljackali, nije imao naredne 3 g. financijskih obaveza, tekuca likvidnost nikada bolja, jos koji mjesec i Agrokor se lista na Londonskoj burzi. Od trenutka kada sam otisao iz Agrokora ni jedan Euro nije dobio pomoci, a opjackali su oko 1.2 milijardu EURA. KOJA RUPA?

Govori o managementu i upravljanjem Agrokora. Jednom rijeci neznalica, primitivac. Bio je opcinjen menom pa mu se sve pobrkalo. Menadiranje i organizacija Agrokorom je bilo jedno od najacih snaga Agrokora koji su izgradili najvece industrije u ovome djelu EU. U Agrokoru je bilo 50 velikih kompanija i toliko manjih samostalni sa odlicnim managementima koji su investirali, dizali vrjednost i konkurirali globalnim kompanijama. Ja bi u Jamnicu, ili neku drugu kompaniju u 2 g. jedanputa dosao.

A pogledajte NECIVILIZIRANOGA dalje, on kaza da sam ja kazao „… da je citava odgovornost u kompaniji na meni…“.

1. Da to sam izjavio jer su optuzene osobe samo iz Agrokora d.d., a ne i Zvjezde, Belja i drugih.

2. To sam i izjavio iz razloga sto sam 100% znao da nikakve odgovornosti nepostoji prema meni i nikome u Agrokoru. Sto se vec sada sa javno dostupnim dokazima moze procjeniti.
Taj necivilizirani na silu bi htio nametnuti meni odgovornost, a nista ne razumije.
Pet godina sam o tom neciviliziranome licemjeru koji me je iz interesa blatio SUTIO, procjenite sada sami o kakvoj se osobi radi!.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!