TODORIĆ NAJAVIO: Idem u politiku – u stanju sam srušiti kliku u HDZ-u i Plenkovića

Veliko i skupo financijsko vještačenje u slučaju Agrokor proglašeno je nezakonitim dokazom, a optužnica je pod upitnikom. Ivica Todorić već pomalo slavi, što nije skrivao u gostovanju u Dnevniku Nove TV.

“Sve je gotovo i ja bih htio reći sljedeće – ovo je politički montirana optužnica i politički montiran proces. Na samom početku tih događanja, montaža, konstrukcija i laži ja sam rekao na koji način očekujem da će to sve završiti i to se danas i dogodilo”, rekao je Todorić  za Novu TV.

Na pitanje je li moguće da viši sud odluči u korist tužiteljstva, Todorić je odvratio: “Sve je gotovo. Ova optužnica je pala, ona praktički ne postoji, oni formalno imaju pravo na žalbu, ali unutra je takva dokumentacija i takve činjenice i dokazi da oni nemaju nikakve šanse da dobiju.’

Najavio je i tužbu protiv premijera Plenkovića, i ne samo njega: ‘”Meni je u završnoj fazi priprema dokumentacije, ja mislim da ću idući tjedan znati točan datum kad ću predati privatnu tužbu protiv Plenkovića, Dalićke i cijele grupe Borg na engleski viši sud”, kazao je Todorić.

Odgovorio je i na pitanje ulazi li stvarno u politiku. “Kad sam došao iz Londona, izašao sam iz svoje kuće pred medije i rekao sam da idem u politiku. Poslije sam bio pitan i potvrdio sam da idem u politiku. Mislim to najozbiljnije, ja se četiri godine pripremam, radio sam i ankete s pitanjem koga bi građani podržali, potukao sam Plenkovića do nogu”, rekao je Todorić.

“Imam veliku podršku građana Hrvatske, to mi je argument. Sam sam u stanju srušiti HDZ i to sam siguran da sam u stanju. Meni se nije ništa vjerovalo, ali na kraju se uvijek tako završilo. Ja nisam protiv HDZ-a i tih ljudi, ja sam protiv klike u HDZ-u koja radi protiv zakona”, zaključio je Todorić.