TODORIĆ NA BLOGU: Ramljakov korak pljačke – Vlada ne čini ništa da spriječi kriminal

agrokor, ivica todorić

Ivica Todorić ponovno se oglasio  pod naslovom “Ramljakov korak pljačke” i kaže kako Vlada i institucije pravne države ne čine ništa kako bi spriječili zastrašujući kriminal.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Još prije tri mjeseca vrlo sam precizno, kroz četrnaest točaka, upozorio na slijed radnji kojima Ramljak i ministrica Dalić vrlo ciljano obezvrjeđuju Agrokor kako bi ga, u konačnici, u bescjenje predali svojim unaprijed odabranim igračima. Sve se odvija točno prema zločinačkom scenariju na koji sam jasno upozorio (14 koraka pljačke). Nažalost, institucije pravne države, ali i Vlada, ne čine ništa kako bi se spriječio očiti kriminal i nedopustiva pogodovanja pojedincima i interesnim grupama. Iako su financijski izvještaji Agrokora za 2015. i 2016. godinu sastavljeni na temelju pretpostavke o neograničenom poslovanju, ustvari su kreirani tako da kroz otpise, umanjenja vrijednosti imovine i negative pretpostavke odgovaraju likvidacijskoj bilanci.

Sagledavajući mišljenje revizora, vidljivo je da je PWC odbio potvrditi Ramljakov gubitak od 18 milijardi kuna, a ta činjenica najbolje govori o tome da cijelo financijsko izvješće izvanredne uprave uopće ne odgovara stvarnome stanju. Te izmišljene brojke, koje su obični falsifikat, Ramljak sada, kao što sam i predvidio, koristi kako bi prisilio vjerovnike na za njih katastrofalnu nagodbu u kojoj bi se morali odreći najvećeg dijela svojih potraživanja.

Ramljak pritom u potpunosti, vrlo svjesno, zanemaruje ogromnu vrijednost koja leži u kontinuiranom poslovanju Agrokora. Potpuno je jasno da Ramljak ima kreirane skrivene rezerve koje će aktivirati kada Agrokor vlasnički prevede u ruke svojih igrača, i tako, otetim tuđim novcem, predstavi uspješno poslovanje. Cijela je ova zločinačka operacija posložena s ciljem da novac odnesu strvinarski fondovi i to u oaze daleko od Hrvatske. Štete za hrvatsko gospodarstvo već sada su katastrofalne i nepopravljive, a odgovornost za rastakanje Agrokorovih vrijednosti leži isključivo na Vladi koja ne čini ništa u zaustavljanju sada već zastrašujućeg kriminala u kojem, očito, vrlo aktivno i sudjeluje”, napisao je Todorić na blogu.