TKO TU KOGA?: Kako to da Karamarko bruji na sva zvona o ministru Brkiću, a Petrov to ne zna?

karamarko, brkić, petrov

Božo Petrov, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, kojeg dugo nije bilo s izjavama u javnosti, održao je u utorak u Banskim dvorima konferenciju za novinare.

Tom je prigodom rekao kako po njemu Milijan Brkić nije kandidat za ministra branitelja i da ne zna tko je kandidat Domoljubne koalicije. I to nakon što se već tjednima provlači po medijima ime Milijana Brkića i nakon što je to Tomislav Karamarko izravno rekao kako je za “zastoj” on kriv, ali “da su sada sve prelomili i da je Milijan Brkić njihov kandidat.”

Koji je vaš stav o imenovanju Milijana Brkića za ministra branitelja? – pitali su novinari Božu Petrova, a on je odgovorio na način da je mnoge zbunio:

“Ja ne mogu reći ni da je Brkić kandidat za ministra branitelja. Ne znam tko je kandidat Domoljubne koalicije. Što se tiče samih kandidata to će se nadam se razriješiti ovaj tjedan. Premijer je na putu, a sjednica je u petak.”

Kada govorimo o imenovanjima državnih službenika, jeste li u sukobu s Domoljubnom koalicijom? – pitali su ga također novinari.

Tomislav Karamarko je rekao da je Milijan Brkić njihov kandidat – podsjetili su ga novinari.

Nakon svega i prvi potpredsjednik vlade i nšef HDZ-a Tomislav Karamarko održao je pressicu i odgovorio na tvrdnje o Milijanu Brkiću.

Karamarko je rekao da se u procesu kadroviranja ne radi o nikakvoj osveti, već o poboljšavanju kadrovske slike. “Postavljat ćemo dobre, kvalitetne i stručne ljude, a ne kao što je bio slučaj s nekolicinom ljudi u MUP-u i SOA-i”, rekao je.

Komentirao je i izjave Bože Petrova, koji tvrdi da nije znao da je Milijan Brkić kandidat HDZ-a za ministra branitelja.

“Božo Petrov i ja smo u dnevnom kontaktu. Nalazimo se i razgovaramo. Ako Petrov dosad nije znao da je Milijan Brkić naš kandidat za ministra branitelja, sada zna”, izjavio je Karamarko.

Doista nedopustivo prema građanima ove zemlje. Dva potpredsjednika Vlade govore javno u suprotnosti, ispada da razgovaraju, a očito je da negdje “škripi”.

I vrapci na krovu znaju da Karamarko i HDZ žele Brkića za ministra, objavljeno tisuću puta, brujalo na sva zvona o Brkićevoj diplomi, a sada drugi potpredsjednik u Vladi ne zna tko je kandidat Domoljubne koalicije. Tko tu koga zaje…? Ili obojica to rade narodu koji ih je izabrao. Doista nečuveno.