TKO SADA LAŽE: Bernardić pokazao svoju plaću – jedna je od najnižih u Saboru

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić vratio je  predsjedniku Sabora HDZ-ovom Gordanu Jandrokoviću koji ga je nazvao “običnim lažljivcem” kada mu je u Saboru rekao a mu je plaća s poreznom reformom porasla za 4000 kuna mjesečno, a da Vlada nema za povećanje plaća učiteljima i profesorima.

Jandroković je dao na uvid svoju plaću. Puna plaća iz lipnja 2017. godine iznosila mu je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune i prozvao Bernardića neka pokaže svoju, te ga nazvao “običnim lažljivcem”.

Bernardić je prihvatio izazov, a prema platnoj listi, koju je objavio SDP, Bernardićeva plaća za listopad iznosila je 13.478 kuna. Uz zastupnički paušal plaća mu je iznosila 14.978 kuna.

Sam Bernardić je na Facebooku iznos svoje plaće i dokumentirao, te objavio:

“Transparentnost je jedna od najvažnijih vrijednosti, kako SDP-a, tako i moja osobno. Građani imaju pravo znati tko ih zastupa, za koji novac i s kojim ciljem.

Moja je plaća jedna od najnižih u Hrvatskom saboru. Nemam nijednu funkciju unutar Sabora koja bi mi donijela povećanje.

Nisam nikada lagao o tome koliko zarađujem, niti bez razloga prozvao drugu osobu ni po jednom pitanju. Za razliku od predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića.

Prikazavši samo dio činjenica o svojoj plaći, namjerno je obmanuo javnost kako bi prikrio što mu je HDZ-ova Vlada omogućila.

Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. godine porasla za 4.000 kuna.

Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga plaćaju?”

Komentiraj