TIKTOK OPASNE IGRE: Dolaze li dječaci u KBC Osijek zbog igre “Udari ga u testise”?!

Na TikToku ima vrlo opasnih “igara”, a novi opasni dječji izazov dolazi opet s te društvene mreže TikTok, a naziva se “Hit Him in the Balls Challenge” (“Udari ga u testise”).

Kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, u proteklih nekoliko dana u osječki Klinički bolnički centar zaprimljen je veći broj djece s tzv. torzijom testisa nego inače.

Navodno se radi o spomenutom izazovu, a može dovesti do neplodnosti, ali i do uklanjanja testisa.

“Mogu samo reći da imamo veći broj slučajeva torzije testisa kod djece ovih dana. Kod torzije testisa dolazi do prekida cirkulacije i trajnog propadanja testisa. U najtežem slučaju rezultat liječenja je uklanjanje takvog testisa”, rekao je doc. dr. sc. Dalibor Divković, dr. med., voditelj Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a.

No, naglasio je kako on zasad nema saznanja da se kod djece koja su primljena u bolnicu radilo o ikakvom izazovu.

Iako se torzija testisa može pojaviti spontano, ona se događa i nakon ozljeda. Liječnici ističu da je najvažnije odmah se javiti u bolnicu. Još 2019. godine britanski su mediji pisali kako je 12-godišnji dječak zamalo ostao bez testisa zbog izazova pod nazivom “Bangcock”. Dječaci bi u školama pitali “koji je glavni grad Tajlanda”, a kada bi im neki dječak odgovorio da je to Bangkok, što može zvučati kao “bangcock”, udarac u muški spolni organ, dobio bi udarac baš u to mjesto. Majka 12-godišnjaka upozorila je tada roditelje i djecu da shvate posljedice takvih izazova.

Internet je pun videa na kojima, mahom djevojke, stanu pokraj mladića i odjednom ih udaraju u međunožje, a na TikToku je postojao i izazov u kojem su muškarci testise premazivali umakom od soje, da bi osjetili njegov okus.