TIHOMIR DUJMOVIĆ: Plenković politički grli Kuščevića, a ne vidi opasnost Samsonove Dalile

Podijelite članak

This is the end my only friend! Reci pred osam dana da ni jedan Kuščevićev problematičan potez nije “mega “ problematičan, politički dakle zagrlivši Kuščevića i sve njegove prenamjene poljoprivrednog zemljišta, poručivši drugi dan da iznad svega prezirete ultimatume i nakon svega gotovo poskrivečki smijeniti Lovru Kuščevića kako se na mozebitnom glasovanju u Saboru, o njegovom povjerenju, ne bi vidjelo da stare većine više nemate, to je šahovskim riječnikom, kuvertiranje poraza.

Kaže to u uodu u svoj komentar u i oko HDZ-a, naš poznati politički analitičar i kolumnist Tihomir Dujmović, koji na Facebooku nastavlja:

Ali pravi mastermind tu nije HNS, srce problema je SDSS, Milorad Pupovac koji ima Vučića, dakle Putina za svog kviska, pa je čak i Darinko Kosor kriknuo da ucjene HNS-a i SDSS-a više neće trpjeti!

Dakle, i Kosor prst upozorenja skreće prema Miloradu Pupovcu!

On je Samsonova Dalila! Jer da je Plenković drčno kako je očekivala šaka njegovih najjačih pristaša poput Puhovskog i vremešnog Mirka Galića, sada maknuo i HNS, isti dan bi pred njegovim uredom osvanuo Pupovac!

Novovremena Dalila sa škarama u rukama! I rekla mu, ne možeš izbaciti HNS jer onda idem i ja! A bez mene ni “žetoni” ti neće pomoci! A takav razvoj situacije si je Plenković praktički “kapario” kad je Pupovca uzeo u Vladu.

Stoti put ponavljam: uzeo ga je u Vladu, dao mu prevažna mjesta državnih tajnika, kad mu nije trebao za parlamentarnu vecinu!

I ništa Plenkovića u startu više nije optuživalo od ove činjenice! Ali nije bilo nikoga da o tome prigovori!

Naime, tako nesto je iz hrvatske perspektive samo srce izdaje! Pupovac je vanjskopolitički drugo ime za Vučića! I Dodika! Dakle, Putina! Zato ne volim ruski, da odgovorim kolegi Vukmanu!
Samo zato! Inače ga volim!

Dakke, da budem krajnje osoban, Pupovčev ultimatum je definicija “Regije kao treće Jugoslavije”, moje knjjge koja prokazuje stvarnost kojoj ovakvi potezi daju kapitalnu važnost! Ne možete bez Pupovca mijenjati Vladu? Zašto? Jer rušite koncept “ Regije kao treće Jugoslavije”! To je oravi problem!

Ovo je dakle danas, metaforički govoreci, proljeće 1945.

HDZ kao HDZ mogu spasiti samo radikalne promjene. Plenkovića to ne zanima i HDZ-ovci baš to moraju shvatiti!

U tom smislu sve su oči uprte u novovremenog Vokića i Lorkovića ( Stiera i Kovača) pitanje je samo neće li zakasniti u Normandiju. U Normandiju stoga jer ozbiljan dio međunarodne zajednice već planira koga podržati za godinu dana na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. To može biti lijeva ili desna koalicija. To svakako nije Plenkovićev HDZ i tko to u HDZ-u ne razumije taj ništa ne razumije.

Ako novovremeni Vokić i Lorković ne prevedu HDZ na novi put, međunarodna zajednica će podržati neku novu šestorku!

Ali, budimo brutalno iskreni.

Kuščević je marioneta. Da mediji i oporba, da policija i državno odvjetništvo, uistinu ustaju protiv korupcije, pokucali bi na vrata Damiru Kajinu, koji otvoreno govori da samo u Istri takvih poput Kuščevića ima bar 50-tak…

Komentiraj