TEŠKE UVREDE U SABORU: Kad bi budala znala da je budala ne bi bila budala – Stazić poručio Culeju

Podijelite članak

nenad stazić

Mirnu saborsku raspravu o izvješću Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa narušio je HDZ-ovac Stevo Culej, čije je izlaganje izazvalo povišene tonove, a riječi se nisu birale.

Izvješćuje: Adrian De Vrgna

Šefica Povjerenstva Dalija Orešković iznijela je statistiku izvješća za prošlu godinu. Među ostalim i o naplaćenim kaznama zbog utvrđenog sukoba interesa.

“U ovom sazivu Povjerenstva u sveukupno 365 okončanih postupaka je izrečeno milijun i 400,000 kuna sankcija od čega je naplaćen iznos od preko 900,000 kuna” rekla je Orešković. Klubovi su najavili podršku izvješću no smatraju da zakon treba modificirati.

“Da donesemo zaključak jer ova rasprava uopće ne bi bila ideološka, nije se vidjela razlika između klubova, što je meni drago, što znači da je kvalitetna. Da se svi prijedlozi i mišljenja dostave Vladi radi pripreme boljeg Zakona. Savjet Povjerenstvu, više preventive, manje kažnjavanja”, primijetio je SDP-ov Nenad Stazić.

Mi nerijetko zaboravljamo da smo mi tijelo koje donosi zakone i da ne moramo uvijek tražiti od Vlade da nam predloži Zakone, imamo svoje odbore” dodao je HDZ-ov Reiner.

Mirnu i suglasnu saborsku raspravu, narušio je HDZ-ov Stevo Culej, vrijeđajući, obrušavajući se na dio manjina, zastupnike Kajtazija i Pusić koju je optužio za pljačku i štetu, a ona mu uzvratila – „vi ste šteta“.

Reagirao je SDP-ov Stazić koji je uz ostalo, stao u obranu zastupnika romske manjine. U kršenje poslovnika krenuo je Ivica Mišić iz Promijenio Hrvatsku, apelirao je bez uspjeha predsjedavajući, HDZ-ov Reiner, javio se niz zastupnika, riječi se nisu birale. U sabornici je bilo i problema sa zvukom.

Evo dijela atmosfere iz visokog doma.”Stevo Culej se ovdje pred nama hvali svojom primitvnošću i time se ponosi i svojim lošim obrazovanjem, njegovo je pravo, ali zasmetalo me je nešto drugo, što on kaže da je on autentičan predstavnik hrvatskog naroda. To je uvreda za hrvatski narod, jedna od najgorih”, poručio je Stazić. ”

“Postavljam vama pitanje što ste vi dali za ovu hrvatsku državu, on je dao puno toga, a što ste vi dali gospodine Staziću. Samo ste radili protiv hrvatske države gospođo Pusić, Pusićko,”kaže Mišić.”

“Molim vas ne zlorabite institute ovog Sabora” upozorio je Reiner.

“Pitam vas postoji li sukob interesa. Jeste li vi puhali balonček kada ste pali nespretno sa bicikla? Boli vas pitanje jeste li svome bratu dali 250 tisuća kuna. Jesam ili nisam? Zašto sam dala? Dokazat ću. Ej buraz, Ante jel trebaš 250 milja, evo Steve će ti dodijeliti, ja sam u tom Odboru”, rekao je Culej.”

“Ne samo da ste primitivni kao što ste priznali, ne samo da ste neobrazovani kao što ste priznali, nego ste najobičniji lažljivac, ali kada bi budala znala da je budala ne bi bila budala”, dodao je Stazić.

Komentiraj