TEŠKE OPTUŽBE: Imamo dokaze, signalizacija nije radila – tvrde iz Sindikata strojovođa

Još traje istraga teške nesreće kod Novske, a policija je u nedjelju objavila da još nije utvrđen razlog zašto je putnički vlak udario u zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na dijelu pruge zbog mogućeg kvara.

No, Sindikat strojovođa Hrvatske iznosi optužbe. Njihov dopredsjednik Dalibor Petrović rekao je za RTL da imaju dokaze da signalizacija između Okučana i mjesta udara nije radila.

“Mogu potvrditi da imamo čvrste, neoborive, provjerene i lako provjerljive dokaze da signalizacija između kolodvora Okučani i mjesta udara putničkog u teretni vlak nije radila! Nije bila u funkciji i nikako nije mogla pružiti informacije strojovođi.

Prave informacije po kojima bi on sukladno propisanim procedurama donosio odluke o vožnji i prometu vlaka. Također, dokazi upućuju na to da je u trenutku opreme vlaka iz kolodvora Okučani ta signalizacija već tada bila nefunkcionalna i nije radila”, ističe Dalibor Petrović.

Dokaze će, tvrdi, pokazati sutra na press konferenciji. Hrvatske željeznice i istražitelji u subotu su rekli da je utvrđeno da je signalizacija bila ispravna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!