TEŠKA UBOJSTVA: Nevjenčani supružnici trovali ljude kod Plaškog – dvojica mrtvih

Protiv 62-godišnjeg Nike Batljana zvanog Riža i njegove nevjenčane supruge 34-godišnje Ivanke Oskoruš podignuta je optužnica zbog teških ubojstava dvoje ljudi i jednog pokušaja ubojstva iz Plaškog.

Županijsko državno odvjetništva u Karlovcu nije otkrilo njihove identitete piše Jutarnji list, a u njihovom se priopćenju kaže:

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1959. i 1987.) zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona/11. (5. 2. 2021.)

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su zajedno i po prethodnom dogovoru, od 26. veljače do 28. travnja 2019. na području mjesta Plaški; nakon što je prethodno 61-godišnji okrivljenik radi terapije koristio lijek koji sadrži djelatnu tvar klozapin, iako im je bilo poznato da se taj lijek ne smije uzimati istovremeno s alkoholom zbog moguće nagle i iznenadne smrti; u tri navrata tijekom konzumacije alkoholnih pića sa 81-godišnjakom, 61-godišnjakom i 51-godišnjakom s područja mjesta Plaški, neopaženo im u piće stavili lijek koji sadrži tvar klozapin. Tereti ih se da su navedeno učinili u cilju da ih usmrte, kriomice i iskoristivši njihovo povjerenje, pa je svim oštećenicima odmah pozlilo.

Optužnicom ih se tereti da su time uzrokovali smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog akutnog trovanja klozapinom i etilnim alkoholom, dok je smrt 61-godišnjaka izbjegnuta samo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji.

U optužnici je predloženo da se okrivljenicima produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08).

Komentiraj