TEŠKA PROMETNA U ZAGREBU: Sletio noćas autom s kolnika i poginuo

Noćas u 02:27 sati, na križanju Sarajevske i Albinijeve ulice u Zagrebu dogodila se prometna nesreća.

Došlo je do slijetanja osobnog vozila s kolnika, a pritom je smrtno stradao vozač, izvjestila je policija.

PU zagrebačka je o nesreći izdala priopćenje:

Danas 17. ožujka oko 2.25 sati, 64-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Merceses njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se Sarajevskom cestom u smjeru juga.

Dolaskom do rakrižja s Ulicom Mikulinci nakon prelaska preko umjetno uzdignutih izbočina za prisilno smanjenje brzine, nije brzinu i način vožnje prilagodio osobinama ceste nakon čega je izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo ulijevo na istočnu kolničku traku koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje se je zanio udesno i u nekontroliranom zanošenju nastavio kretanje u smjeru jugozapada, nakon čega je prednjim desnim djelom udario u stablo.

Od naleta se zatim odbio ulijevo i lijevom bočnom stranom ponovo udario u isto stablo. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 64-godišnji vozač.

Kako bi se spriječile prometne nesreće s najtežim posljedicama upozoravamo vozače na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu s naglaskom na „četiri glavne ubojice u prometu“, posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Komentiraj